Top 6: Plurk Updates I Keep Seeing All the Time

And lo, I have earned myself the uncoveted reputation of being an alpha grouch, a killjoy prime, a Don Buzzkill of all things Internet — and it’s high time to cement the title as my middle name.

Now, these are; Plurk updates I keep seeing all the time.

Disclaimer:

  1. These templates are not good.
  2. These templates are not bad.
  3. My own account is not immune to these templates.
  4. May or may not be applicable for Twitter (and Facebook — sora9n).
  5. Written in a certain foreign language for extra oomph.

* * *

6. To be a rock / And not to roll

abud31 Wiiiild horseees… Couldn’t draaag me awaaaaay (music)

What it is: A piece of quoted lyrics straight out of a pop composition. Bonus points if Japanese. Obligatory: “headphone” emoticon.
Responses: 1) People guessing what it is, 2) people putting up the missing bits.
Level of interest to an average person: Zeroh.

5. Sharing is Caring

budi_cullen [shares] dual screen e-readers get lukewarm reviews (thinking) comments?

What it is: Links to something else in the cyberspace. Flavours include current news, YouTube, or images. Image macros are common subjects. Bonus points if it’s an editorial posted so the poster can point and laugh.
Responses: Varies.
Level of interest to an average person: Very high.

4. Hey look Mama I’m quotable

cokigembul [thinks] Love is a journey, a decision. (thinking)

What it is: Often self-righteous quips (or “quips”) by the esteemed Zen Master that is Yours Truly. That it is written in English is almost obligatory. Bonus points if it’s blatanly about romance. Should the poster actually put his name at the end it usually gets very campy. The romance subgenre is a staple of your standard Internet Casanova.
Responses: 1) People agreeing 2) people trying to find holes in the argument.
Level of interest to an average person: A niche.

3. Menye-menye

dancing.gal.1990 [says] it hurts…😦

Or something like that. Painful to emulate.
What it is: Catharsis. The type that may or may not be embarassing if opened two years later. You know the kind.
Responses: “Cozy” emoticons.
Level of interest to an average person: To complete outsiders, the lowest possible. To friends, may be much higher.

2. Meta

ebertroger [says] holy crap i haven’t plurked since liek two days ago look at my karma

What it is: Plurking about plurking. People posting about their karma levels, their plurking trends, or to proclaim to the Universe that they are going to bed soon and would circulate their personal details no more for the remainder of the day.
Responses: Random, nonchalant comments.
Level of interest to an average person: None, seriously none.

1. Keluh Kesah

foobar3000 [was] downloading some porn and the connection went off!!! x-(

What it is: People moaning about anything and everything. Users are somehow more interested in documenting the shittier parts of their lives, as observed observantly by our most observant observer, Mas Joe. This practice is so widespread it is difficult to imagine a timeline screencap without at least one of them scattered in the background.
Responses: Varies.
Level of interest to an average person: Varies.

* * *

And why yes, I have considerately omitted the “worst offender” section!

32 thoughts on “Top 6: Plurk Updates I Keep Seeing All the Time

  1. Saya sih paling suka plurk yang dimana saya mengetahui kalau Anom itu tidak tahu bahwa tokoh anime favoritnya sebenarnya laki2.

  2. (rofl)
    Sir, I think you forget to include one more type; the sports commentary section. Usually active during the night. (ninja)

  3. @ Annasophia

    Separoh Plurk itu keluh kesah!

    @ Nenda Fadhilah

    Hush, jangan mengungkit luka lama.

    @ dnial

    And why is that?

  4. @ Grace

    Tapi itu ‘kan ga terlalu seringlah. Paling banter seminggu sekali.

    @ lambrtz

    Sayangnya “lurking” tidak termasuk “update Plurk,” kalau ada saya masukkan!

  5. @ dnial

    Wah saya ga bisa ngomong Perancis.😐

    Bonjour, bonsieur, chauffeur, chauffeur.

    @ Xaliber

    Coba Saudara praktekkan.😛

  6. In all fairness, apart from #2 and #6, it’s just down to human nature. We like to share tangible and intangible things — internet links and catharsis notwithstanding. (haha)

    Methinks if everyone had private radio station, identical pattern will emerge. The person talks about above things, responses via phone-in, etc. User-generated media are kinda like that IMHO.😛

    May or may not be applicable for Twitter.

    Facebook?😕

  7. @ sora9n

    I am being fair. These are not bad things, only banal. But what isn’t anyway?

    Oke Fesbuk kayaknya bisa saya ikutkan. Kredit sudah diberi.😛

  8. @ Kgeddoe

    I am being fair. These are not bad things, only banal. But what isn’t anyway?

    Maksud saya itu ndak eksklusif plurk saja (seperti diindikasikan judul). Namanya human nature, bisa mewujud di media apa saja, begitu. ^^;;

    *IMHO sih*

  9. @ sora9n

    Wah ga tahu juga, barangkali memang iya bisa dilebarkan aplikasinya ke mana-mana. Walau saya sendiri masih ragu mengikutkan Twitter atau Fesbuk.

    Ya masalahnya saya jarang main ke dua jejaring di atas.:mrgreen: Walau saya yakin isinya juga begitu-begitu sajalah.

  10. @ Amd

    Iya memang, sepertinya. Menyenangkan, tapi lama-lama ya jenuh juga Masbro.

    @ Gentole

    Loh ‘kan sekarang Facebooker™ bisa ngelobi macem-macem dan masuk tipi.😛

  11. @ Gentole

    Disagree, kind sir.😉

    1. eLearning (Wikipedia, OCW, etc)
    2. twitter awareness (#iranelection, #haiti, etc)
    3. citizen journalism (blogs, youtube, tumblr)
    4. freethinking climate
    5. opinionated blogs
    6. TV Tropes

    Sudah jauh sekali dibandingkan era 2004. Masa’ dibilang gak maju-maju?😆

  12. @sora9n
    :mrgreen:

    Gantian nitpicking nih?

    Tergantung ukurannya apa. Soal eLearning, tidak terlalu besar lah. Orang masih mesti kuliah untuk jadi expert on something. Pengecualian jumlahnya masih sedikit. Soal Iran, apanya yang maju: twitter jadi alat propaganda saja, tak jelas mana fakta, mana hearsay. Soal citizen journalism juga, sejauh mana seorang bloger bisa disebut melakukan praktik journalism dan bisa dianggap kredibel aja masih debatable. Tapi yah maksud saya Web 2.0 gak maju-maju karena penggunaannya masih seperti yang kau sebutkan itu. Dari zaman blog sampai twitter isinya yah masih soal yang mundane2 aja. Jujur aja, belum ada yang revolusioner. Kalo Web 2.0 bisa bikin Negara Bumi dan menghapuskan nation-state. Nah, itu revolusioner!😀

  13. Jiaah… Ada yang nyinggung Iran nih… That’s my cue to ruin a thread.

    Menurut pendapat gw mah web 2.0 (blogosphere dan konco2 nya) dalam konteks politik itu seperti white noise. Incessant and, for the most part, meaningless.

    @Geddoe:

    Gelar tikar lagi bos?🙂

  14. @ Ary

    Hahaha, iya. Tapi saya kok ada feeling ini Masbro-masbro bertiga ga sedang membicarakan Web 2.0 dalam konteks yang sama.🙂 My cue: when did “politics” come to the equation?

    Tapi ya itu, saya nonton dulu deh.😀

  15. @ Gentole

    Ndak, cuma pointing out saja kok.:mrgreen:

    Soal revolusioner atau tidak, pastinya itu debatable. Saya sendiri berpendapat bahwa Web 2.0 itu punya plus-minus. Tapi, harus diakui bahwa kemajuannya sejak 2004 lumayan pesat.

    Saya kurang tahu kalau di bidang lain, tapi di bidang sains kemajuannya sangat terasa. Banyak akademisi bikin blog (google worthy: Sean Carroll, Peter Woit) — mengulas paper di internet, berita riset, dan sebagainya. Laporan konferensi dilengkapi podcast dan video. Belum termasuk yang sifatnya how-to seperti materi kuliah, tutorial, dan sebagainya.

    Okelah kalau mau disebut mundane, tapi masa sih segitunya. ^^;; CMIIW tho.

    BTW kita kan ngobrol freethinking selama ini juga lewat Web 2.0?😕

    @ Ary

    Yaa, web 2.0 kan isinya bukan politik saja. Ada juga yang seperti Bad Astronomy dan TED. ^^

    As for me, saya sendiri orang fisika. Kebetulan tahu blognya beberapa orang profesor di US/Eropa; biasanya mereka posting berita riset atau review paper. Jadi bisa dibilang cukup bermanfaat.

    Walaupun harus dicatat bahwa yang ngomong di sana levelnya akademisi. Kulturnya juga lebih sophisticated — beda dengan forum politik internet pada umumnya.😉

  16. @ Sora9n

    Beuuh fisika mah gw nyerah dah. Karena gw mahasiswa Hubungan Internasional jadi lebih nyaman ngobrol soal politik planetaris dsb daripada berapa kecepatan peluru saat menembus suatu lempengan besi berketebalan 5 mm…:mrgreen:

    Walaupun harus dicatat bahwa yang ngomong di sana levelnya akademisi. Kulturnya juga lebih sophisticated — beda dengan forum politik internet pada umumnya.

    Hehe.. Yah kayanya gw harus agree dengan statement di atas.

    Gw sebenernya ngerasa out of place kalo lagi ngebaca tulisan si Geddoe dan mas Gentole beserta komentar komentar nya. Kok kayanya masbro masbro (halah) sekalian dewasa dan formal banget yah dalam berkomunikasi dan berdiskusi, sementara gw ya slengean dan ga tau etika.🙂

    OOT lagi dah hehe!

Comments are closed.